ЗАЩО ИЗБРАХ ДА СПОРТУВАМ И ДА УЧА В
СПОРТНО УЧИЛИЩЕ „СТЕФАН КАРАДЖА“

  Илияна Симеонова Илиева 10 клас

Как избрах да уча точно в Спортно училище „Стефан Караджа“?
Да се върнем малко във времето, когато бях още в детската градина. Всеки ден след градина се прибирахме всички деца заедно, вечеряхме и веднага излизахме на площадката пред блока... Постоянно  си правихме състезания било то по скачане кой ще обиколи по- бързо блока, кой ще удари повече деца на народна топка. Когато някой станеше първи, ядеше най-скъпия сладолед, а други хапваха от по-обикновените. Спомням си как винаги аз бях първа на състезанията, но един ден братовчед ми, той е по-голям от мен с една година, започна да ни  идва на гости. Започна да играе с нас и беше най-бърз от всички останали.
Другите му се възхищаваха, а аз спрях да го харесвам.  По едно време се беше възгордял доста. Но дойдоха и други деца колкото него и той се състезаваше с тях и пак си беше първи, но аз пак бях най-добрата от по-малките. И така времето летеше и станах в първи клас.
Не бяха много интересни часовете по физическо възпитание, защото постоянно играхме на народна топка. Втори клас започнахме с нормативите... Бях на 2-ро място от класа и така до 6 клас. Господина по физическо възпитание, казва се Димо Динков,  ме попита накъде ще се насочвам след 7 клас и аз му отговорих, че не знам. Той ме попита: „Защо не се пробваш в спорното училище в Хасково?“  Много се замислих, понеже още от 6 клас исках да уча в Спортно училище. Дойде и моментът,  в който се записах. Имаше пробни изпити на стадион „Младост“.  Много ме беше срам от треньорите, но с времето свикнах и ги чувствам в момента доста близки. Ето така реших да уча в Спортно училище ,,Стефан Караджа". И сега имам  много хубави преживявания. Все пак, с кое друго училище ще отида на състезание в Балчик и ще падна на пътечката...

                                                  Илияна Симеонова 
                                                  Илиева 10 клас

 

 

 Извънредното положение постави всички ни в трудна ситуация - деца, родители, учители, цялото общество. Дигиталното обучение бе голямо предизвикателство пред образователната система, но ние учители и ученици полагаме усилия и се справяме.

 

ПРАЗНИЧНА ПРОГРАМА НА СУ "СТЕФА КАРАДЖА" гр.ХАСКОВО

1 МАЙ ден на труда и работническата солидарност

6 МАЙ ден на храбростта и Българската армия

9 МАЙ ден на Европа

11 МАЙ Патронен празник

17 МАЙ ден на спорта

24 МАЙ  Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост